8 mai 2010

Prostie fără stăpân



O tânără s-a dezbrăcat în semn de protest faţă de proiectul de lege privind eutanasierea maidanezilor.

Asta e o ştire dată ieri pe adevarul.ro . Aş putea încerca să mă abţin de la comentarii răutăcioase, dar care ar mai fi farmecul? Protestele împotriva omorârii câinilor sunt încă o dovadă de ipocrizie fără margine a rasei umane. De atâtea milenii animalele se nasc şi mor sau sunt omorâte de altele. Cele care se adaptează supravieţuiesc celelalte nu. N-am văzut pe nimeni în România să protesteze fată de omorârea puilor în crescătorii, sau a porcilor/oilor/vacilor/cailor în abatoare. De ce? Doar pentru că pe astea le mâncăm? Dintr-o dată propria foame e mai nobilă decât viaţa unui animal? Şi adică viaţa unui porc e mai puţin sacră decât a unei potăi? N-am văzut pe nimeni să protesteze împotriva deratizărilor unde şobolanii sunt omorâţi prin metode sadice. Şi ce? Ei nu au viaţă? Nu sunt şi ei suflete? Nu te emoţionezi când priveşti un şobolan în ochişorii lui negri? Este doar pretenţia aberantă a unor habotnici de a găsi argumente în apărarea unor minciuni care să-i facă să se simtă nobili.

Protestele astea îmi aduc aminte de un schimb de corespondenţă dintre primarul Chişinăului şi eterna protectoare a câinilor Brigitte Bardot. La fel ca şi în Bucureşti, în Chişinău problema câinilor vagabonzi a devenit foarte gravă şi în urma unor decese cauzate de atacurile câinilor primarul a decis adunarea patrupedelor şi uciderea lor. Brigitte Bardot evident a trimis o scrisoare deschisă prin care îi cerea primarului să oprească această operaţiune şi să construiască adăposturi pentru maidanezi. Răspunsul primarului a fost tot o scrisoare deschisă în care erau prezentate poze cu copii din Chişinău mutilaţi de câini alături de comentariul: pentru dumneavoastră ce este mai importantă, viaţa unui câine sau a unui copil?

În momentul în care pentru tine un câine vagabond nu reprezintă o problemă este uşor să te pretinzi apărător al lor, pentru că în mintea ta maidanezul se confundă cu imaginea pudelului pe care îl plimbi seara să se scârnăvească pe gazonul din faţa casei. Dar ghici ce, jivina aia reprezintă un pericol public, poartă boli, este pe jumătate sălbatic şi să dea dracu să te nimereşti în mijlocul unei haite cu căţele în călduri şi apoi să vedem cum mai protestezi în favoarea maidanezilor (dacă mai apuci).

Acum un an o englezoaică fiind atacată de câini (chiar în Dorobanţi) declara: S-a întâmplat chiar la jumatate de kilometru distanţă de locul unde a fost omorât de câini, acum câţiva ani, cetăţeanul japonez. Câinii erau hrăniţi de o familie din zonă. Ei au devenit agresivi fără să îi provoc în vreun fel. Lucrurile astea n-ar trebui să se întâmple într-o capitală europeană. I-aş omorî pe toţi! O să dau bani pentru exterminarea lor. Sunt ca şobolanii.

Cât despre protestatarii noştri le sugerez să pună ban la ban şi să facă un adăpost pentru patrupedele lor aşa iubite dacă vor o soluţie umană pentru ei, iar dacă nu au bani să-i ia la ei acasă. Păstrarea lor pe stradă nu este o soluţie civilizată şi asta ar trebui să le intre bine la cap.

Sunt lucruri mai importante pe lumea asta pentru care merită să protestaţi şi să faceţi greva foamei. De exemplu ca toate străzile şi şoselele din România să fie spălate măcar o dată pe săptămână cu apă şi detergent (ecologic evident :P). În felul ăsta am mai ieşi şi noi din mizerie şi n-am călca în fiecare zi în căcaţii câinilor maidanezi pe care cu atâta dezinvoltură îi protejaţi. Sau încă mai credeţi că a călca în căcat poartă noroc?

6 comentarii:

  1. nu ca astia nu doar calca de placere, ci si inghit cu zambetul pe buze :D

    daca vrei sa schimbi ceva in .ro, eutanasierea ar trebui sa inceapa cu javrele cu doua picioare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cum au ajuns javrele astea pe strada? Nu din cauza animalelor cu doua picioare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mi se pare mie ridicol este că greva foamei e făcută de două femei la apogeul menopauzei care probabil au rămas domnişoare bătrâne (că dacă aveau bărbaţi veneau ăia cu ciomagul după ele să le aducă mintea la cap :) ), iar una dintre ele reprezintă organizaţia Spike :). Grivei sau Azorică erau prea de la ţară, acum spunem Spike.

    Iar ce mă îngrijorează mai mult este că despre Teodor Marieş nu a spus nicio televiziune nimic, dar despre o piţipoancă dornică de ascensiune pe bază de erecţie spun toate televiziunile şi ziarele. Ghinionul lui că milita pentru ceva cu adevărat important şi că nu are ţâţe.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai nu e ghinion, e lipsa de strategie de marketing. daca dl. maries ar fi iesit in *ula goala impreuna cu 2 maidanezi in fata guvernului, lumea ar fi fost mai atenta la revendicarile sale.

    doar nu vrei ca in romania sa rezolvi ceva cu bun simt si pe cale legala!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, l-ar fi luat duba si l-ar fi dat ca exemplu de golan.
    Cata vreme Romania e condusa de securisti, oricine va face greva foamei pentru aflarea adevarului despre revolutie va fi lasat in mizerie si se vor trece pe frontispiciu fufe care mai de care mai dezbracate, eventual recrutate de la pagina 5. De ce se face asta? Pentru ca romanul prefera o erectie in locul unei dureri de cap ;).

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare bine zis.
    Am senzatia ca cei plecati din tara au cam aceleasi pareri.

    RăspundețiȘtergere