Nu pot să cred ce se întâmplă ţării asteia.
În ce ţară normală preşedintele ales îşi cafteşte cetăţenii. În ce ţară normală ia foc o maternitate şi mor nişte bebeluşi, şi totul se rezolvă cu arestarea asistentei de serviciu care mânca tort în timpul serviciului. În ce ţară sănătoasă la minte primul-ministru inaugurează mândru 9 km de drum. Sau în ce ţară normală tre să te omori să plăteşti personal o banală majorare de impozit pentru drepturi de autor, în 3 locuri, o dată pe lună, în fiecare lună.
Suntem cel mai mare şi compact popor de mămăligi. Din lume.
1. Presedinte care cafteste cetatenii. Hmmm, sunt multe exemple pe globul asta, nu are sens sa le insir. Numai ca nu se numesc democratii.
RăspundețiȘtergere2. Maternitatile mai iau foc si prin alte tari, cum ar fi India
3. Autostrazi, nu am nici un argument :D
4. Birocratie. Sunt sigura ca sunt si alte tari cu birocratii si mai mari, dar cum ziceam, nu le gasesti in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare.
@ alina, romania este o tara membra ue, teoretic demult trecuta de stadiul de "in curs de dezvoltare". doar nu suntem congo. iarasi, teoretic :D cred ca odata va trebui sa depasim ideea de "se intampla si la altii". asta e doar o scuza de copii!
RăspundețiȘtergere@gabi, mie mi se pare ca aici insulti mamaliga! :D
Romania este inca in stadiul de "in curs de dezvoltare, cel putin oficial :). Desi are comportamente de subdezvoltata".
RăspundețiȘtergereNu cautam scuze, doar raspundeam la intrebarile tale: In ce tara, in ce tara etc etc.
@alina: Well, ziceam ca o tara normala e una in care nu mori de nervi si/sau de subnutritie. Altfel tara s-ar numi trib (si atunci nu suferi de nervi dar mori de foame sau de tortura) sau s-ar numi - hm - dictatura.
RăspundețiȘtergerede ce trebuie sa fie la moda din nou aia cu mersul in congo mai bun decat ramasul in .ro?! ca iar se potriveste...
@Andreea: doar peiorativ. Altfel, imi place mamaliga cu ceva de mancare.
bun, si daca nu suntem o tara normala, cum naiba de mai existam !?
RăspundețiȘtergere@Gabi
RăspundețiȘtergereCe spui tu n-ar fi atat de tragic daca ar fi doar accidente. Ce-i drept aia cu copilul lovit e putin cu iz politic si demonizarea prin mogulizoare produce si monstrii :). Cu Base problema e alta, a scris si Andrei Plesu un editorial tot in directia asta. Daca la incepu a avea un presedinte din popor care le spune a la Creanga este o chestie asa cu iz romantic, dupa ceva timp realizezi ca de fapt tara avea nevoie de un presedinte de-al lor. Un presedinte pe care sta bine costumul de diplomat, care are prestanta si nobletea cerute de functie. Un presedinte nu are sentimente, are ratiune. Nu este curajos, ci diplomat. Si lista poate continua.
Accidentul de la maternitatea Giulesti era ca sa zic asa un long time comming. Cata vreme managementul sistemului medical (pornind de sus de la minister pana la sefii de sectii) nu este responsabilizat prin metode coercitive si financiare nu se va rezolva nimic. Si sa fim seriosi, daca facem comparatie intre cat sunt contributiile sociale prin alte tari ale Europei si cat e la noi (ma refer cantitativ nu procentual) putem intelege starea in care sunt acum spitalele. In plus, la cati fenteaza la noi sistemele sociale e normal sa intre toate in colaps. Cel putin aici in Belgia, in general, nu exista ideea de a fenta statul sau de cauta cai de a te sustrage legii. Dar e mentalitatea si masochismul lor sa se alinieze in rand si in ritm.
Pune mai bine intrebarea in ce tara mai costa kilometrul de autostrada 8-9 milioane de euro :). Cand media europeana e parca pe undeva intre 2 si 3 milioane.
Nu suntem 20 de milioane de mamaligi, poate 20 de milioane de mamaligari :).
aia cu copilul lovit s-a intamplat cu o casa lovita :), si cu un nene matur lovit in plina figura.
RăspundețiȘtergerePresedinte de-al tarii a fost si Ceausescu. Era parca cizmar. Deci nu inteleg ce ai zis tu, pentru ca, defapt, nu stiu cine a fost de sange albastru (in afara de cei cativa regi) si a condus Romania. Nu zic cu succes, doar ca a condus-o.
Si apropos de sisteme sociale si medicale - ma cam indoiesc ca avem asa ceva. Asa cum spunea o tanti la a carei blog facea o referinta Andreea, totul e facut de mantuiala, si inca de mult. Diferenta e ca acum distrugem ce a construit Ceausescu cu frica oamenilor - pentru ca atunci nu au facut de mantuiala pentru ca erau chinuiti.
verificat:
RăspundețiȘtergere- iliescu, inginer mecanica fluidelor cu "erasmus" la moscova, tataul lui muncitor
- constantinescu, geologie, profesor. mai rasarit dar nici un fel de studii politice.
- ceausescu, fiu de taran, agitator, background marunt
- chivu stoica, fiu de plugar, boiler-maker
- gheorghe gheorghiu-dej, fiu de taran, electrician
- ion gheorghe maurer - asta e mai rasarit, avocat, dar nu vita nobila
- petru groza, avocat, dintr-o familie mai bogata dar nu vita nobila / traditie in politica
- c-tin parhon, medic si politician, familie marunta, tata profesor
lista poate continua. Ceea ce vreau sa arat e ca studii politice si diplomatie 100%, nu au avut conducatorii Romaniei. Nu avem nici o traditie in politicianism sau diplomatie, iar cei care s-au afirmat au fost "din popor".
De ce zici? In istoria tarii exista cateva familii de vita nobila care au rezistat de-a lungul secolelor: Cantacuzinii, Rosetti, Ghica, Bibestii. Si astia au fost implicati la nivel politic. "Noroc" cu comunistii ca le-au eliminat monopolul imperialisto-mosieresc.
RăspundețiȘtergereIar daca pana la Base nu au fost altii mai breji nu inseamna ca asta ne elimina dreptul de a cere normalitate :). Dar pe de alta parte cand ai de ales intre un golan si un prostanac parca mai multe sanse ai cu un golan.
Vreau si eu niste alegeri cand o sa se voteze pentru cineva nu impotriva cuiva.
dar de ce va uitati asa departe? e de ajuns sa va uitati in parlament. oameni cu asa o experienta politica mai rar gasesti. mai toti rezista cu stoicism acolo inca de pe vremea lu' impuscatu'.
RăspundețiȘtergerecred ca nici in congresul american nu gasesti persoane care au atatia ani experienta! si evident valoare, ca altfel nu ar rezistat atat, nu? :D