23 mai 2010

Lustraţie pe genunchi la picior de lemn



Legea lustraţiei, o lege care vine mult prea târziu, va fi, din păcate, precum legea ANI şi legea CNSAS o lege improvizată, incompletă şi neaplicabilă. O bifă pe agenda electorală a unor politicieni care după ce au dat un mare kix cu gestiunea crizei înceacă să se lustreze printr-o lege ce a hibernat vreo 4 ani în Camera Deputaţilor (că deh, foştii încă mai voiau să fie actualii).

Să nu uităm că pe motanul Felix nu l-a dat nimeni afară din Parlament deşi verdictul lui de poliţie politică a fost dat în clar negru pe alb şi de o instanţă judecătorească. Iar pe lungul drum care a dus la acest verdict a "sinucis" CNSAS-ul transformandu-l într-un spaţiu de depozitare a dosarelor de unde mai ia presa din când în când câte un extras (în funcţie de interese).

Un lucru asemănător s-a întâmplat şi cu ANI, a cărui lege a fost tranşată bucăţi, pusă la geamantan şi aruncată în Herăstrău (lacul) pentru simplul motiv că s-a apropiat prea mult de interesele foştilor/actualilor (că nu mai ştii ce coroană poartă dar tot la putere sunt).

Spiritul legii este bun, forma luată: găunoasă şi cu portiţe de neconstituţionalitate care vor fi exploatate la maxim în anii ce vor urma, timpul: mult prea târziu. Dar după cum spune o vorbă românească mai bine mai târziu decât niciodată.

Cât despre fr(l)ustrările lui Iliescu nu pot să spun decât că spiritul stalinist comunist îi este atât de impregnat în sânge că orice lustraţie nu-l poate purifica într-un necomunist. Tovarăş a fost botezat la KGB şi tovarăş va muri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu