25 aprilie 2010

Simplu ca o bătătură



De curând m-am mutat într-un nou apartament, nemobilat. Drept urmare, ca să nu dorm tot timpul pe jos, am purces la a-mi cumpara un pat. Pentru că multă lume a lăudat IKEA, am zis hai să încerc şi eu. Am găsit locaţia celui mai apropiat IKEA şi am pornit plin de aşteptări. Mi-am făcut lista cu tot ce doream să cumpăr după ce am vizitat showroom-ul şi m-am dus în service area unde trebuia să-mi culeg marfa.

După oarece lupte cu pachetele de mobilă de 50-60 de kilograme, foarte voios m-am dus la casă, mi-am făcut datoria de cetăţean onorabil al societăţii noastre de consum şi am mers la serviciul de transport al IKEA. De aici am închiriat un taxiu pentru transportul mobilei la apartament şi după 10-15 minute m-am trezit cu pachetele de mobilă la scara blocului.

De aici altă muncă să le transport în apartament. Noroc că există lift şi că stau doar la etajul 2 :).

Abia acum începea distracţia cu adevărat: desfăcut de pachete, citit instrucţiuni şi făcut pe meşterul. Cu un creion după ureche (că numai aşa arăţi a meşter) am început asamblarea. Am aşezat componentele pe căprării şi am trecut la lucru. Pentru că la dispoziţie nu am avut decât simpla "şurbuleniţă" toată munca de asamblare a fost manuală cap-coadă.

În fine, după câteva ore de muncă cele 3 lucruri cumpărate erau asamblate şi le puteam admira cu mândria omului care se bucura de propria-i muncă. Nu acelaşi lucru pot spune şi despre mâna mea dreaptă care încă se mai resimte după lupta cu câteva şuruburi potrivnice.

Una peste alta: IKEA este o idee de marketing excepţională. Ei câştiga bani pe munca ta şi te fac să te simţi şi mândru pe deasupra. Exploatează foarte bine ego-ul masculin care tinde să creadă că se pricepe la toate. Iar când primeşti instrucţiuni ca la proşti şi la sfârşit chiar îţi iese ca în poză te feliciţi pentru propriile abilităţi de gospodar.
Ce este adevărat este că IKEA oferă lucruri de calitate, numai că atunci când cumperi de la ei trebuie să fii conştient că ce cumperi nu se asamblează singur, iar când trebuie să te lupţi de unul singur cu căratul, asamblatul, curăţatul lucrurile nu mai sunt aşa de simple pecum ţi le-ai dori.

11 comentarii:

  1. Dar totusi satisfactia este mare si cine se poate lauda ca stie sa faca mobila la comanda?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu eu :)), abia mi le-am facut pe ale mele, si asta cu instructiunile in fata :P.

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari! acum esti in sfarsit adult :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, inca nu am ajuns la capatul drumului initiatic care ma va duce la deplina maturitate :P.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumos! ce bine ca esti baiet descurcaret! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. auzi da' ... de ce nu pui o poza sa vedem si noi !?

    RăspundețiȘtergere
  7. Hehe, dar aici nu e Big Brother, si in plus, cine vrea sa vada poze sa plateasca :P.

    RăspundețiȘtergere