18 iunie 2010

Totul până la mamă şi morţi


Am citit mai acum câteva zile o ştire care m-a enervat de-a dreptul. În general sunt obişnuit cu lucrurile care se petrec în România şi chiar dacă mă revolt nu ajung să mă enervez. Încerc să înţeleg cum s-a putut întâmpla aşa ceva şi cum de nimeni nu reacţionează violent şi nu reuşesc.

Ştiam că poporul român are măcar două lucruri sacre, lucruri de care nu nu poţi spune nimic rău fără să nu-ţi iei una în mufă. Ştiam că niciodată nu înjuri pe cineva de mamă sau de morţi decât dacă chiar voiai să-l înjuri.

Citeam că lucrurile care ne diferenţiază clar de animale sunt: râsul şi cultul morţilor. Partea cu cultul morţilor nu e chiar exclusiv umană, se găseşte şi la lei şi la elefanţi (asta ca să dau un exemplu). Şi atunci, un profanator de morminte, cum mai poate fi el considerat uman dacă nu are puţina decenţă să respecte morţii.

Marean Vanghelie care este (ca daca n-ar fi nu s-ar mai povesti), a preluat (ne)abuziv cripta familiei Lahovari pentru a-şi îngropa acolo ciorile. Până aici am ajuns? Un asemenea om mai poate fi lăsat în viaţă (politică)? Unde sunt ţăranii cu furci şi topoare care să dea foc conacului boierului?

Dar lasă că ştirea asta e doar o tentativă de diversiune de la criză, de la moţiune, de la Guvern, noi n-avem de mancare, ne doare-n p_!@ de morţi. Consolaţi-vă cu asta!

4 comentarii:

  1. io-te cine are azi sange fierbinte si nu e nascut in aprilie! :D

    si sa stii ca nu e frumos sa discriminezi. ca vine cedo si te ia usurel la palme. ca este si ei oameni ca noi. numai ca nu munceste la fel.

    din pacate legea e tembela si declara monumente istorice porcarii ca alea din piata palatului, iar ce e cu adevarat valoros nu. ca altfel cum le-ai da pe sub mana la unul si altul. asa ca la ce te mai astepti? punem pariu ca basescu o sa vrea sa fie ingropat la curtea de arges?

    RăspundețiȘtergere
  2. Faptul ca niste maimutze au dorinte de parvenire si ca morti nu ma mira, lucrul care ma revolta este ca societatea permite asa ceva. Mai citeam mai nu stiu cand de o casa de patrimoniu care a fost demolata tot in sectorul 5 care este pe o autorizatie acordata abuziv.

    Ma revolta ca societatea nu stie sa se apere, iese in strada numai cand i se spune, numai cand e manipulata. Ma revolta ca nu-si apara si nu-si promoveaza valorile. Pana cand? Pana cand nu vor mai exista valori de aparat?

    RăspundețiȘtergere
  3. pai societatea e formata din nonvalori. asta e singura si marea realizare a comunismului si anilor de dupa. si cum ar putea o societate de nonvalori sa cultive si sa apere valori?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici gresesti, societatea nu e formata numai din non-valori. Si scuza-ma, la capitolul dobitoci/cap de locuitor, organizarea de acum e mult mai eficienta :).

    Ce a facut comunismul este ca a distrus leadership-ul in Romania si in locul unor lideri veritabili s-au ridicat nonvalori absolute.

    RăspundețiȘtergere