14 septembrie 2010

Când gunoiul înfrânge...


Sursa imaginii.

... şi toată lumea pierde, mai puţin gunoiul. Nu ştiu cine a avut geniala idee de a-l aresta pe DDD dar dacă tot au făcut-o sper să fie pentru un motiv bun şi justiţia să îi acopere toate portiţele de scăpare. De ce? Pentru că altfel întreaga Românie va deveni platoul de filmare al jegurilor de la OTV.

Dan Diaconescu s-a făcut remarcat prin punerea pe sticlă cu obstinaţie a tuturor deşeurilor umane pe principiul că penibilul vinde. Şi a vândut, a vândut mult prea bine. Iar oamenii care trebuiau să sancţioneze fenomenul (CNA în primul rând) culeg acum roadele jocului de glezne. Chiar şi societatea a asistat pasivă la îndobitocirea sistematizată promovată de OTV, iar boala s-a luat şi la celelalte televiziuni unde emisiuni de aşa zis "divertisment" ar îngrozi ochii unui Toma Caragiu sau Amza Pellea.

Iar pericolul cel mai mare este că personajul vrea să candideze la preşedenţie. Iar dacă lumea va lua în râs candidatura lui aşa cum au luat şi rebutu-i de televiziune, s-ar putea chiar să-i şi reuşească şi să-l vedem în prima poziţie din stat. Are terminaţia corectă "escu", are discursul populist care include cuvinte magice ca pensionari, sănătate, învăţământ şi ştie ce satisface mintea neantrenată.

De aceea zic că dacă au început să-l mângâie cu cătuşele pe la încheieturi ar face bine să i le strângă până la sânge şi să i le ţină acolo pentru câţiva ani. Altfel toate instituţiile implicate în cercetarea lui penală vor fi târâte în mocirla de mediocritate cu care am fost obişnuiţi pe platoul de la OTV. Iar această terfelire a instituţiei deja a început. Urmăream aseară un interviu care îi era luat la ieşirea de la DNA şi acuzele pe care le-a adresat instituţiei ar fi fost suficiente într-o ţară normală să-l bage câteva zile la întuneric. O persoană care candidează la preşedenţie nu are voie să vorbească aşa despre o instituţie a statului pe care vrea să-l reprezinte.

Sper ca justiţia să fie de această dată eficientă şi să reducă la tăcere acest fenomen dăunător sănătăţii sociale şi spirituale a poporului român pentru că altfel, conform istoriei noastre de păcălici electorali, cei mulţi şi naivi vor îmbrăţişa cea mai facilă soluţie, nu cea corectă.

Later edit: Interviu DDD

8 comentarii:

  1. stii ce s-a ales de ultimul mascarici care se vroia presedinte si de care am ras? a ajuns intr-un comod fotoliu de parlament european!

    asa ca nu mi-as face eu multe sperante in justitia romana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Diferenta esentiala intre Feka Lee si DDD este ca ultimul nu e prost si nici grandoman. Are o intelegere corecta a societatii romanesti si pluseaza exact acolo unde are de castigat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu imi place DD pentru ca nu am ce sa apreciez la el, insa ceea ce ai spus tu nu are mai nimic obiectiv.

    In primul rand, o sa te rog sa postezi linkul de la interviu, acuma sunt curioasa ce ar putea spune un nene care arata ca un mielusel bland si care a ajuns super bogat in mod ultra-rapid. M-as amuza putin.

    Insa:
    - faptul ca spui lucruri urate despre ceva sau cineva, sau ca faci emisiuni din alea ingrozitor de penibile, nu e suficient ca sa te cheme la tribunal, si nici sa ajungi la puscarie
    - justitia nu o sa mearga la noi prea curand, si in mod cert sunt unii care merita mult mai mult ca el sa fie chemati intr-o instanta normala
    - "acest fenomen dăunător sănătăţii sociale şi spirituale a poporului român" - tu defapt ceri cenzura aici
    - întreaga Românie *e deja* platoul de filmare al OTV
    - ar fi trist pentru noi daca el ar candida, insa problema nu e candidatura, ci daca lumea il voteaza

    Intr-o societate normala, el nu ar trebui sa aiba telespectatori. Si mai mult, intr-o societate normala nu ar trebui sa se confunde divertismentul, oricat de josnic, cu politica si alte chestii aparent serioase.

    RăspundețiȘtergere
  4. ah, dar ce legatura are DNA cu emisiunile lui?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Gabi
    De cand scopul unui blog este sa fie obiectiv? Exprima un punct de vedere personal, deci subiectiv.

    Gresesti, faptul ca spui lucruri urate (in sensul de acuze cum este cazul susnumitului) despre cineva fara dovada se cheama insulta sau calomnie care sunt fapte penale. Daca sunt facute in mod repetat pot duce si la inchisoare. Libertatea nu inseamna ca orice pasarica zboara pe gura se si mananca. Unele mai sunt prinse in catuse :).

    Gresesti si cu altii merita sa mearga mai mult la puscarie decat el. Hai sa nu ne mai integram in spiritul de turma si sa incadram individul in grupul care il avantajeaza. Judecam individual si ne asumam raspunderea pentru faptele noastre. Daca el merita sa intre la puscarie sa intre.

    Nu cer cenzura, cer exercitarea corecta a libertatii. Prin mizeriile date in mod constant pe OTV se incalca libertatea mea de a privi la televizor emisiuni de calitate. Pentru ca in momentul in care o televiziune cu emisiuni low-cost si low-quality face o avere si celelalte televiziuni se vor orienta catre astfel de emisiuni. Ca la mijloc e o afacere. Dar prin dorinta mea de inchiderea a lui DDD vreau sa se elimine martirizarea unui rahat cu ochi si transformarea evenimentului intr-o popularitate periculoasa. Tocmai d-asta am scris la inceput ca nu stiu cine a avut ideea "geniala" dar daca tot a inceput ar fi bine sa o duca pana la capat. Raul incarcerarii unei persoane nevinovate ar fi mai mic decat raul facut intregii tari.

    Exact, cel mai grav e ca daca va candida, mai ales dupa evenimentele recente, are sanse reale sa si iasa. Si atunci o sa vezi ministri ca Magda "Ciomag", Naomi, Sexy Braileanca si Elodia.

    Acuzarea lui DDD nu a fost pentru emisiunile lui ci pentru santaj prin intermediul televiziunii.

    RăspundețiȘtergere
  6. desigur ca poti scrie orice, dar daca tot ceea ce scrii e o parere, atunci mi se pare normal sa ti-o justifici. Daca nu o justifici cu ceva concret, risti sa nu fii inteles, si daca nu esti, atunci eu ce sa iti mai comentez? tre sa ma iau de tine cu ceva! Asta desigur, daca ma lasi...

    cat despre calomnie si insulta ca fapt penal - asta sa stii ca e un subiect relativ hot peste tot. De ce nu e acest blog insulta, ci parere personala? Cu intrebarae asta vreau sa iti arat ca e delicat sa tragi linia, iar legile in Europa nu sunt foarte mature in privinta asta. Mai precis: insulta nu se pedepseste cu inchisoarea, cum as extrapola din spusele scrise ale tale.
    Referinta aici: http://www.internationalpen.org.uk/files/dmfile/defamationeurope.pdf

    Ce ar fi daca l-am discuta intr-un blog post inedit tip debate, dar in scris? putem avea niste jurii si niste echipe. Nu zic cand, ca e dificil. Dar pe to-do list merge.

    RăspundețiȘtergere
  7. gata, nu va mai certati ca la otv :D

    @gabi, dd a fost arestat pentru ca santaja oameni (pentru bani), amenintandu-i ca da la otv diverse informatii. cel putin asta e acuza oficiala. lucru pentru care merita sa intre la puscarie.

    @misu, pentru mizeriile pe care le da pe post nu ai cum sa il condamni, insa asa cum protv-ul a impus tipul de stiri agresiv, plin de informatii "cancan", fara continut adevarat, asa si otv-ul impune incet "tiganeala" si minciuna. iar pentru asta cna-ul ar trebui sa ia atitudine. insa stim prea bine cum functioneaza lucrurile la noi.

    mie dd mi se pare un fenomen periculos, mai ales ca oamenii (in masa lor) sunt mai prosti decat ii suspectam noi! si nu au nevoie decat de paine si circ. si cred ca dd nu are probleme in a da si el un kil de zahar la fraieri pentru un vot.

    @amandoi, debate! debate! debate! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabi
    Nu gasesc normal sa poti spune despre o institutie de control "subsol" unde se inventeaza dosare si unde deviza este datul in gat fara sa ti se imputeze ceva. Europa e prea crizata de libertatile de exprimare si ale individului, dar chiar si asa injuriile aduse institutiilor (in special cele de control si ordine) cred ca se pedepsesc. Daca eu ii zic unui politist neamtz ca e "Scheiße mit den Augen" cred ca imi iau cateva bastoane si ma baga si dupa gratii. Si ceva asemanator as zice ca s-ar intampla si in SUA daca ai lor ar intelege germana :).

    @amandoua
    Debate shall it be!

    RăspundețiȘtergere